17 september - Reisverslag uit Lelydorp, Suriname van Nicky Steunebrink - WaarBenJij.nu 17 september - Reisverslag uit Lelydorp, Suriname van Nicky Steunebrink - WaarBenJij.nu

17 september

Blijf op de hoogte en volg Nicky

18 September 2005 | Suriname, Lelydorp

Zo, eindelijk weer eens even een berichtje van mij! Ik ben afgelopen maandag terug gekomen van mijn trip naar Awarradam, een eilandje in het binnenland (ligt een beetje centraal) van Suriname. Ik ben hier voor 4 dagen samen heen geweest met Mirjam. Deze trip was echt heel erg leuk!! We vertrokken vrijdagmorgen naar het vliegveld zorg & hoop. Hier maakten we kennis met de rest van de groep. In totaal waren we inclusief de gids met z’n 10en. We vertokken in een vliegtuigje en na een klein uurtje kwamen we aan Palemu, een indianendorp waar we even landden en bagage brachten om vervolgens door te vliegen naar het vliegveldje Kayana. Dit duurde een kwartiertje. Hier aangekomen gingen we met een korjaaltje naar onze plek van bestemming. Toen we hier in de middag aankwamen hebben we een rondleiding over het eiland gekregen en gegeten. Mirjam en ik zijn vroeg gaan slapen, want waren erg moe van de reis. De volgende dag was een drukke dag. Na het ontbijt zijn we 3 uren lang het tropisch regenwoud in geweest. We hebben allerlei bomen, planten en dieren gezien. Ook kregen we uitleg hoe sommige planten werden gebruikt als medicijn tegen bv. een slangenbeet, een wondje en malaria. Toen we tussen de middag weer terug kwamen hebben we eerst wat gegeten en even een uurtje in een hangmat gerelaxed. Vervolgens zijn we met ons korjaaltje een klein stukje gaan varen en kwamen we aan bij een hele mooie stroomversnelling. Hier hebben we heerlijk geklommen en gezwommen. Toen we rond een uur of 5 terug kwamen zijn we direct weer verder gegaan. We zijn weer richting Kayana gevaren en daar en aantal verschillende dorpen bekeken. Daar hebben we gegeten en hadden we een culturele avond. Dit was wel leuk, maar niet super ofzo. We moesten in de kleding van de samaraccaners, wat betekende dat we verschillende doeken om moesten. Een stuk of 15-20 vrouwen gingen in een rij staan en klappen en zingen. Later kwam de dans van de mannen, en een jongen ging nog op stokken dansen. Dit alles had te maken met de slavernij waarin de samaraccaners door middel van liedjes een ontsnappingsplan doorgaven. Rond een uur of half 11 zijn we (in het donker!!) terug gevaren. We hadden gehoopt wat kaimannen te zien, maar helaas.. Wel hebben we een grote leguaan gezien. Toen we terug waren hebben we nog een tijdje nagezeten, gedamt en bij het water gezeten om te kijken of we alsnog misschien een kaiman zagen, maar weer helaas niet. De volgende dag (zondag) hebben we een wat rustigere dag gehad. We hebben een boottocht van bijna 2 uur gehad en bij de grand dam (een soort zwemplek, maar minder mooi dan die van de dag ervoor) de dag door gebracht. Die avond hebben we als afsluiting een kampvuur gehad. De dag erna zouden we om half 11 vertrekken, maar aangezien ons vliegtuig vertraging had werd dit 12 uur. We zijn weer naar Kayana gevaren en van daaruit naar zorg & hoop gevlogen. Er was dit keer maar 1 piloot en toen ik halverwege vroeg of ik naast hem mocht komen zitten kreeg ik het antwoord dat ik dat van te voren had moeten vragen en nu niet meer ging. Echt balen hoor, anders had ik het hele ritje in de cockpit mogen zitten. Voor de rest heb ik deze week een rustige week gehad. Een paar keer naar de stad geweest, mijn eigen hangmat gekocht en een dagje naar een kreekje geweest. Vandaag is Mirjam weer vertrokken en morgen gaan we met de kerk een dagje weg naar een kreek waar je kan zwemmen, in je hangmat liggen en een beetje relaxen. Ik ben benieuwd hoe dat is! Nou, dit was het voor zover.. Later meer!

Groetjes, Nicky

• 18 September 2005 - 07:39

Hee Nick
    Dat klikt toch echt wel als een hele relaxte vakantie. Dat is nog eens wat anders als shoppen in Maastricht en zoeken hoe je uit Liège wegkomt ;)
    Ik had er wel bij willen zijn.
    Ik hoop dat het dagje weg met de kerk je nieuwe contacten brengt.
    En misschien nog een ideetje, om achter in je dagboek een lijstje bij te houden van de huwelijksaanzoeken die je krijgt. De eerste is al binnen, vertelde je.
    Morgenavond ( voor jou dus middag) bel ik je weer.
    Tûût, Mem

• 18 September 2005 - 08:08

Ivo:

Nou nou, dat was me toch wel weer een avontuurtje :P ik hoorde dat je ook tussen de piranha's hebt gezwommen lijkt me eng hoor! Ik hoop dat je echt nog een leuke tijd zal hebben en ik spreek je ook weer wanneer mem belt. Ik zal je tussendoor ook nog wel ff een email sturen :) groetjes je dikke kus je broertje

• 18 September 2005 - 14:59

Opa En Oma:

vliegen, varen,hangen in een hangmat,zwemmen.je doet heelwat zeg! Gods zegen! we bidden nog steeds voor je ,groetjes lieverd.

• 20 September 2005 - 08:43

Siebrig:

He,Nicky

Wat fijn om weer eens iets over jouw te lezen,ik ben ook blij dat jij het naar je zin hebt bij de familie Andre,ik las iets dat je zwom tussen de piranja,s dat is toch levensgevaarlijk?of was dat een grap van jouw.Ook hoorde ik dat je al vele huwelijksaanzoeken hebt gehad,ja....wat wil je ook zo,n mooie blonde meid uit nederland,dat vinden surinamers en andere donkere mensen altijd erg mooi en aantrekkelijk,ik kan het weten,want ik ben ook zo,n blonde dolly,grapje...heel veel succes daar en bovenal Gods zegen toegewenst,siebrig.

• 20 September 2005 - 17:15

Mem:

Hee grappig..... nee tussen de piranha`s zwemmen was een grapje van de broer van Nicky. Als dat echt zo zou zijn zou ik nu in het vliegtuig springen en haar terug halen..... (beetje grootspraak hoor)

• 21 September 2005 - 06:20

Mem:

Kijk, zo ontdek je dat ze voor moeders wat achter houden..... het was dus wel waar. Sorry Nick, het vliegtuig wilde me niet meehebben, ze waren bang dat ik 9 uur lang zou gillen.....

• 21 September 2005 - 09:07

Aleida:

Wat een belevenissen allemaal.Die leguaan houd ik graag voor gezien maar dat hangmatgevoel trekt me wel aan. Weet dat we voor je bidden meid! We hebben je nieuwsbrief gelezen en hopen dat je je gesterkt weet dopor de tekst dat God er altijd voor je is ook al ga je tot het uiterste der aarde. Je kunt je best erg eenzaam voelen maar dat is alleen voelen. In werkelijkheid en dat is een feit ben je altijd met God en dat maakt van EEnzaam TWEEzaam.Veel rust en ontspanning toegewenst en veel plezier in dit wel heel bijzondere jaar uit je leven.Liefs Aleida

• 21 September 2005 - 11:25

Jurre:

Hee nicky !

Kzag je berichtje staan op Judith zijn site .. ik dacht kzal ook ff bij haar kijken ! wat nicky allemaal aan het doen is ! zo tezien wel goed ! Jullie 2 zoeken het mooie weer wel op he ;) ... zou ik ook marres moeten doen ! ... ;)

Suc6 ! Kusjes jurre

• 21 September 2005 - 21:46

Afke:

Hé Nicky! Fijne tijd daar, geniet ervan! XX

• 22 September 2005 - 21:03

Nico:

he nicky hoe is het daar lang niet gezien of gesproken veel plezier daar en laat nog es wat van je horen
    groetjes nico

• 23 September 2005 - 07:29

Judith:

Hallo lieverd!
    Bedankt voor je berichtje op je mn site! Echt superlief...! Ben blij dat jij het ook naar je zin hebt! Het klinkt allemaal heel erg leuk in ieder geval. Ik vermaak hier ook prima, alleen ken ik verder nog geen mensen maar dat komt nog wel! Heel veel succes en plezier nog en we houden elkaar wel op de hoogte via onze sites!
    Veel liefs, Judith

• 23 September 2005 - 09:55

Diekk:

Haii Nick! Leuk om zo te lezen wat je allemaal doet daar. Klink allemaal er leuk :) Geniet ervan, en veel succes daar. Liefs diek

• 24 September 2005 - 19:30

Christien(hugo,rachel):

Hoi Nicky, ook je site gevonden! Wat gezellig allemaal.........We blijven je volgen. Die hangmat lijkt ons ook wel wat,maar ja, waar hangen we die? Van ons warme groetjes, christien

• 25 September 2005 - 10:22

Margriet!:

Hallo Lieverd!Hoe is het daar met je?!Erg leuk om je verhalen te lezen..:-) Ik hoop je snel weer ff te spreken en ik denk aan je! Liefs margriet

• 25 September 2005 - 12:48

Mem:

Heee Nicky, ik heb even een aantal foto`s geplaatst voor je, mocht ik ze niet bij het goede bericht hebben gezet, kun jij ze wel even verplaatsen.
    Dus bij elke bericht weer nieuwe foto`s te zien.

• 26 September 2005 - 09:48

Rianne:

hej moppie!!

Echt super leuke verhalen hier allemaal op je site!Je hebt vast genoeg te doen daar zo te lezen!en gelukkig ook nog tij som lekker te relaxen in je hangmatje;)
    Bedankt voor je berichtje op mijn verjaaardag!echt super lief dat je er aan hebt gedacht!heb een leuke dag gehad maar volgend jaar moet jij dr wel weer bij zijn hoor!!
    Nou meid, heel veel plezier daar nog en geniet er van!
    Liefs Rianne

• 26 September 2005 - 11:10

Gerlof:

Hoi Nicky,

Wat een belevenissen zeg!
    Dit is vast een enorme ervaring in je leven. Psalm 37:4
    Doe de groeten aan Serge en Maureen..
    groetjes
    Gerlof

• 26 September 2005 - 13:36

Marjanne:

ff een berichtje.. kheb nu geen tijd om een mail te sturen, kben op school. bedankt voor je lange mail!echt leuk om die verhalen te lezen! maaruh.. alles is weer helemaal prima hier :) chris is mrgn jarig.. ik laat snel weer wat van me horen.. dikke kusz yan..

• 29 September 2005 - 20:13

Marjanne:

ik wou je ff laten weten dat de herfst hier is begonnen.. het is koud :( regen en harde wind.. bah!! dus geniet goed van de heerlijke zon daar!! dikke tuut..

• 02 Oktober 2005 - 17:56

Aleida:

hoi, meid hoe gaat ie???Al lekker verkleurd???Hier gaat het prima al kondigt de herfst zich al behoorlijk aan. De kastanjes vliegen me hier om de oren ,gelukkig hoef ik ze voor niemand uit het vuur te halen dus geen gemopper daarover.Ik zie uit naar je volgende nieuwsbrief.Liefs en gebed van ons allen.

• 02 Oktober 2005 - 19:49

Desi:

Hey Nicky!

Nou, even weer op de hoogte van je avonturen...Wat een gave foto's! Ik zal ze maar niet aan Mark laten zien, want die vliegt gelijk naar je toe...;)
    Behalve die griezels van beesten dan hoor! Brrr...
    Meid, we bidden voor je, voor alles wat er op je afkomt! Jij weet het en..Hij weet het!

Liefs, Desi

• 02 Oktober 2005 - 20:49

Christien:

Hoi Nicky,
    Het is alweer zondag, je vader even in de kerk begroet, dus hoorde ik weer even wat van jou.Een hele ervaring voor je, om zo van alles te beleven.
    De Here zegene je en hij behoede je...
    Met een hartelijke groet,
    christien(maria louisestr.)

• 04 Oktober 2005 - 13:44

Sjoerd:

Hey Nicky! Leuke verhalen zeg, zo te horen gaat het daar prima met je, ben echt jaloers hoor haha :-)
    Ik wens je het allerbeste toe daar, x Sjoerd.

• 06 Oktober 2005 - 11:15

Eltjo Abbes:

Hallo Nicky, mooie foto,s uit Suriname. Het begint weer te kriebelen in mijn buik als ik ze zie.Zo ongeveer heb ik het ook ervaren. Ik wens je sterkte als je het even moeilijk hebt........
    We denken wel aan je.
    Gods zegen tijdens je verblijf aldaar. Groeten uit Almeloooooooooo