Tussen de drukte door.. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nicky Steunebrink - WaarBenJij.nu Tussen de drukte door.. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nicky Steunebrink - WaarBenJij.nu

Tussen de drukte door..

Blijf op de hoogte en volg Nicky

30 Oktober 2005 | Suriname, Paramaribo

Hi lieve mensen,

Even tussen de drukte door een berichtje! Ik krijg zoveel lieve en leuke reacties waar ik jullie allereerst voor wil bedanken! Moet zeggen dat ik me echt een rijk mens voel, met zoveel mensen om me heen die echt om me geven.. Heel fijn :-) Hier gaat het (eindelijk) een stuk beter. Heb mijn plekje nu gevonden en merk ik dat ik steeds meer mezelf begin te worden. Waar ik nu woon bevalt me erg goed! Ik word echt verwend, want ik hoef helemaal niks te doen (wat ik soms wel een beetje raar vind, want voorheen deed ik dat wel). Als ik s'morgens van bed kom, staat de ontbijttafel gedekt, de was wordt voor me gedaan, eten staat s'avonds om 6 uur op tafel etc. Voel me soms net een beetje een koningin ;-) Ook is het gezellig met tante Anneke. Zijn van de week samen uit eten geweest, wat erg gezellig was. Ook leer ik nu eindelijk wat mensen van mijn leeftijd kennen waar ik gezellig mee kan afspreken, maar ook dingen mee kan delen. Daardoor voel ik me een stuk minder eenzaam. Ik zit nu midden in een 4-daagse training, maar daar vertel ik even wat meer over in mijn nieuwsbrief die ik binnenkort hoop te gaan schrijven. Voor nu in ieder geval even dit. Superbedankt voor alle leuke mailtje, reacties en vooral alle gebeden! God is GROOT!!!!

Liefs en dikke tuut vanuit Suriname,

Nicky

• 31 Oktober 2005 - 13:21

Marijke Postma:

ben heel blij voor jou, meid, dat het na zo'n moeilijke tijd nu eindelijk beter gaat, en dat je jezelf kan zijn. wat belangrijk is dat, he?ik bid voor je dat je veel mag leren en naar God toe zult groeien, ik bid je Zijn bescherming, liefde en wijsheid toe. groetjes van marijke postma.

• 31 Oktober 2005 - 21:46

Jan Valk Joure:

Dag lieve Nicky ik ben vanavond even bij je ouders langs geweest .We zijn erg blij dat je het nu weer beter naar je zin hebt en dat je je niet meer zo eenzaam voeld etc Ik heb je site bekeken heel erg leuk en goed ik hoop dat je de komende tijd nog veel leuke dingen mee mag maken .Ook zal Reshma het leuk vinden dat je nog kontakt zoekt. Kunnen jullie ook nog iets samen ondernemen Met mij is alles goed gegaan en weer thuis in Joure en weer aan het werk .Ik hoop dat ik gouw iets positief hoor van de I N D dat ik Reshma weer bij mij mag hebben. Het afsheid daar op zanderij vald wel even zwaar ,maar je hebt geen keus zo zijn de regels .Nicky het ga je goed en nog heel veel plezier.ik moet nu op bed want ik moet morgen weer om 5.15 opstaan .ik schrijf je nog eens weer Daag vrg Jan

• 01 November 2005 - 22:49

Mem:

Fijn meid dat je het weer naar je zin hebt. Jan Valk heeft ons heel veel mooie foto`s van Suriname laten zien, wat een schitterend land zeg!
    Ik mis je verschrikkelijk maar ben toch erg blij dat je aan het doel komt wat je je gesteld had toen je er voor koos een tijd naar Suriname te gaan. Ik denk dat ik maar streepjes op het behang ga zetten tot wanneer je terug komt..... hoewel heit heeft hier net alle strepen op het behang wit geverfd.....
    Als je weer wat foto`s mailt zal ik ze voor je op de website zetten. Moet je wel even vermelden welke er niet en wel op mogen.

• 02 November 2005 - 15:11

Opa Zomerhuis:

fijn te lezen dat je nu eindelijk wat tot rust komt;fijn dat je ervaart dat mensen omje heen staan en voor je bidden, dat is heel belangrijk dan ervar je inderdaad:od is Groot. bedankt voor de dikke tuut en ook een vanons, Oma en Opa!

• 02 November 2005 - 21:14

Jan Valk:

Hallo Nicky ,Ik had vandaag even gebeld met Reschma. Ze zei dat je bij haar zus geweest was en bij Reschma thuis.Ze vond het heel leuk dat je haar op hebt gezocht ,erg lief van je. Ik heb de foto,s op je site gezien er zijn hele mooie bij ,vooral van de natuur en die van de regenboog .Ook zag ik dat je het jonge hondje JoJo bij haar zus op de foto hebt gezet dit is een kleine rakker he,en niet moe te krijgen .Ik hoop dat je het leuk vond bij Reschma thuis en dat het gezellig was. Haar moeder vond je een leuke en lieve meid . Divaly {het lichtfeest de hindoes}was zeker ook leuk om eens mee te maken ik heb hier thuis ook voor jullie een kaarsje laten branden . Ik hoop dat je met Reshma nogeens weer wat onderneemt en zo ook van deze cultuur iets opsteekt .Ze vond het heel leuk dat je naar haar toe was gegaan ondanks datje
    om er te komen enige vertraging had opgelopen waar ze precies zat ,maar je had op tijd gebeld en kon ze naar je toe komen . Nicky zo nu en dan ga ik even naar je site hoe het met je is .Ik mail je wel eens weer Dag en Vrg Jan

• 05 November 2005 - 17:13

Emmy:

Ej nicky, vandaag had ik wedstrijden met je kleine zusje en toen heb ik via je moeder gehoord dat je deze site hebt! wat een mooie foto's zeg, en fijn dat het nu beter met je gaat..
    Meid zet em op, vind het heel knap van je!
    liefs emmy

• 06 November 2005 - 00:11

Aleida:

Heerlijk om te horen dat je nu beter in je vel zit.Dat wordt hopelijk niet te ruim om je heen met al die etentjes en andere verwennerijen. Alle gemakken van Hotel Mama staan nu weer lekker tot je beschikking en dat is een mooie knipoog van Boven. Ik ben superblij met dit bericht en zo zie je maar weer dat God tot in elk detail met je leven begaan is. Lieve meid het ga je goed en geniet maar heel bewust van alle fijne mensen en gebeurtenissen om je heen. Je bent een kanjer.(Maar dat heb je niet van een vreemde!!!!!)liefs en een dikke knuffel van Aleida.

• 06 November 2005 - 17:33

Jan Valk:

Dag Nicky hoe gaat het met je ik hoorde van Reshma dat het nu toch regelmatig regend koeld het wel lekker af maar zal het ook wel op die zandpaden niet zo begaanbaar meer zijn.je moeder is hier nog even langs geweest met een briefje hoe ik nog wat kon vinden over de vogels die in suriname voorkomen een leuke site kan zo mooi even opzoeken welke ik allemaal heb gezien. het is in Ned nog steeds aardig weer maar het word toch al aardig kouder had liever nog een tijdje in suriname gebleven . er zijn al heel veel bladeren van de bomen maar de herfstkleuren lijken toch ook wel mooi daar bij jullie vallen de bladeren ook maar gewoon het hele jaar dus geleidelijk .hier heeft de natuur een soort stilstand ,rustperiode daar groeid het maar door.ik ga zeker weer eens naar suriname en wil dan ook zoals jij naar het binneland lijkt mij prachtig ik ben gek van de natuur en zoals de fotos die ik van jou heb gezien schitterend .Ik ben wel wat eenzaam nu zonder Reshma ,maar ik heb mijn werk en heb het druk vanwege de duivensport ik regel daar veel dingen voor .zoals de Kampioenen huldigen en sportpryzen verzorgen wie deze gewonnen hebben voor onze club maar ook voor het rayon heb het er druk mee dus dan heb je afleiding .maar denk ook veel aan Reshma we bellen om de
    1 of 2 dagen even .Zeg Nicky ik zie zo nu en dan even op je site als je weer wat nieuws hebt of gewoon hoe het met je is.daag het ga je goed groetjes van mij Jan

• 07 November 2005 - 07:06

Christien:

Hoi Nicky,
    Gisteren lukte het me niet je te mailen. Rachel zat de hele tijd te msnnen, nou dan weet jij het wel..........
    Maar wat super, dat je nu een gezellig plekje hebt en leuke contakten.
    Het is toch bijzonder om in een andere cultuur te leven,en zo veel nieuwe dingen te leren, vind je niet. Je hebt een voordeel, nicky, je hoeft geen andere taal te leren.
    Da's makkelijk........
    Wij kregen in Israel elke week op de Olijfberg, waar we dan als nederlanders, die in Israel werkten, samenkwamen een woord uit de Bijbel mee, waar we over na konden denken, wat de Here ons daarmee wilde zeggen, en dat was zo fijn en bemoedigend, bovendien leer je zo nog beter je Bijbel kennen.
    Dus wil ik je voor deze week weer een woord meegeven, wat me te binnen schiet voor jou.
    Het is Ps 16:8, maar heel Ps 16 is goed om te lezen.
    Liefs en een gezegende week toegewenst,
    christien

• 07 November 2005 - 16:37

Judith:

Hey Nicky!
    Ik vond het heel leuk om even met je op msn te praten laatst!Deed me goed..omdat ik weet dat jij weet hoe ik me voel op sommige momenten!Gelukkig gaat het nu met ons allebei beter..!Ik denk aan je en bid voor je!Dikke kus van Judith

• 10 November 2005 - 14:15

JoekeJoukeJelle:

Eey meis, fijn te horen dat je nu wat beter op je plek zit daar! Hoop dat je vanaf nu alleen maar leuke dingen meemaakt..Klinkt goed trouwens, dat alles voor je gedaan wordt enzo;) En aan de berichtjes te zien vind iedereen het moedig dat je voor zo'n lange tijd naar Suriname bent gegaan he:) meis als je nog weer eens in een dipje zit: Uit deze ben je ook gekomen dus wat er ook is, je schopt je er heus wel doorheen!!
    Liefs en een kusje uit Friesland

• 11 November 2005 - 14:05

Debbie Heyvaert:

heej lieverd, was fijn om weer even met jouw gepraat te hebben! Ben zo blij voor je dat alles wat rustig is geworden om je heen! Ik heb de foto's gezien, o nicky ben zo jarloessssssssssssss! Wat mooi!!! eerst dacht ik: ik wil oookkk, maar toen zag ik die poten van die spin en die reuze uil en dan hou ik het toch liever bij de friese langpoot spinnen en de uilen die nooit ziet :P! neej nicky ondanks de rottigheid, ben je egt een lucky girl! zo'n bijzondere natuur! dat is wel wat anders dan de friese weilanden! Nicky is mis je ontzettend! en ben egt blij dat je eerder terug komt! voor jouw een zware domper en dat vind ik ook egt sneu! dus meid buit elke dag uit en maak er nog wat van! ik denk aan je! Oja wat heb je gegeten met tante anneke???? iets surinamische ?
    dikke kus

• 12 November 2005 - 00:03

Jan Valk:

Dag Nicky hoe gaat het daar .Ik heb vanavond nog gebeld met reshma ik vroeg of ze nog wat van jou had gehoord ze had je nog gebeld maar kreeg een meneer?? aan de telefoon is het nummer dat je haar heb gegeven wel goed of zij heeft het niet goed opgeschreven kan natuurlijk ook Ze heeft ook geprobeerd bij Mevr Anneke maar werd niet opgenomen.Ze wou je vragen om langs te komen op haar verjaardag as 18 november. Ik weet niet of je dan nog in suriname bent. want je komt eerder terug ?? mischien kun je reshma even bellen .Hier in NED word het nu steeds slechter weer en met het uur terug gezet vroeg donker en al behoorlijk frisser, BRRR . Als ik jou was bleef ik nog maar even als alles daar goed gaat ,anders maar eerder terug gaan naar Hait en Mem, oost west thuis best zullen we maar zeggen .Nou dit was een klein berichtje uit Joure dag Nicky tot een andere keer nog een fijne tijd gewenst voor je DAAAAAG Jan

• 13 November 2005 - 11:05

Marjanne:

zo eindelijk weer een berichtje van mij.. die mail heb ik je nog steeds nie gestuurd he. had het nog al druk met school enzo dus sorry!! ma heb nu een nieuw blok dus eerst ff wat rustiger. ik vond t echt leuk dat ik laatst een mailtje van je had! kreeg gewoon ff een beetje kippenvel;) ben echt blij dat je je plaatsje nu gevonden hebt en nu optimaal kunt genieten. doe dat dan ook goed... want de tijd gaat zo heel snel voorbij! lieve nick.. HVJ!!
    dikke tuut en heeeeel veeeel liefs marjanne!!!

• 13 November 2005 - 11:07

Majranne:

ps. er staat dat ik een mailtje van je had, maar daar bedoel ik een smsje mee...

• 13 November 2005 - 19:54

Marian Vernhout:

Lieve Nicky,
    Ik ontdek nu pas hoe dit werkt. Sorry wat laat. Dat is de leeftijd.
    Leuk om al de berichten te lezen en ook om de fotos te zien. Je woont nu leuk.
    Je maakt aardig wat mee. wat zal dat je vormen.Fijn dat je voor de kerst weer thuis bent. Vooral die dagen zijn moeilijk als je zo ver weg bent.Geniet van de laatste dagen. Ik ben benieuwd naar je verdere verhalen.Tot horens en een dikkeknuffel van mij.

• 13 November 2005 - 20:00

Desi, Mark En Elysia:

hey lieve Nicky,
    fijn om weer wat van je te horen dmv je nieuwsbrief! We hebben bewondering voor je! En we zien uit naar je terugkomst!
    liefs van ons!

• 13 November 2005 - 22:05

Christien:

Hoi Nicky,
    Het is weer zondag...zojuist je nieuwsbrief gelezen, en inderdaad, 4 maanden is ook al een hele tijd, welke je nooit meer zal vergeten, denk ik, en waarin je veel mocht leren.
    Want daar bestaat ons leven op aarde hier toch uit, Hem beter leren kennen in allerlei situaties en Hem leren volgen........en dat leerproces houdt nooit op zolang we hier op deze aarde zijn, bovendien maakt dat het leven nooit saai, nee toch, maar boeiend, ondanks de moeilijkheden...en soms verdriet, Hij is erbij...
    Heerlijk de 21ste dec. weer naar huis en dan w.s. t.z.t. naar Amsterdam, bij de politie, ook niet gek.
    Amsterdam is een prachtige stad, vind ik, en een stad met veel culturen.
    Ik dacht aan dit woord vandaag voor jou,
    Ps 119:105.
    Liefs, christien

• 14 November 2005 - 16:07

Aleida:

Ik heb weer genoten van je brief en die mooie foto's.Die hangmat heeft toch wel een hele grote aantrekkingskracht op jou he???????Nou meid zie verder je mail en Gods zegen en nabijheid voor elke dag. Liefs Aleida

• 15 November 2005 - 15:53

Sjoerd De Jong:

hallo Nicky
    op school zag ik een berichtje met een verwijzing naar je eigen website. Een hele stap hoor, in je eentje naar Suriname. Fijn voor jou dat je nu je plaatsje hebt gevonden. Veel plezier en geluk daar. Hoe staat het trouwens met de plannen voor de pilotenopleiding ?
    oant sjen Sjoerd

• 16 November 2005 - 14:45

Bethelgangster:

Ik heb weer even in een snelle flits jou berichtjes bekeken,em de foto,s natuurlijk,ze zijn ook deze keer weer erg mooi,vooraal die met jou nieuwe vriend,Andrew,gefeliciteerd meid,hopelijk verloopt jou mooie tijd nu niet te snel,ik ben blij voor je hoor.Groetjes,Siebrig.

p.s.Laatst zijn de surinaamse familie Cairo(DE OPVOLGERS VAN SERGE EN MAUREEN IN DRACHTEN.)even bij ons op visite geweest.Ook erg leuk gehad met ze.Het gaat nu weer erg goed met maureen na de operatie heb ik gehoord,en daar danken we de Heer ook voor,want ook wij hebben het in gebed gebracht,en God heeft ,God zij dank,alle gebeden verhoord,AMEN.GROETJES,EN TOT HORENS,SISA SIEBRIG,EN DE GROETEN AAN BRADA,ANDREW,DOEIIII,DAAAAAG.