Mijn laatste weekje in Suriname!
Blijf op de hoogte en volg Nicky
13 December 2005 | Suriname, Paramaribo
Fawaka?? Hier gaat het z’n gangetje... Zoals de titel het al zegt, mijn laatste weekje in Suriname is ingegaan.. Volgende week dinsdag vertrek in weer terug naar Nederland en dan zal ik woensdag morgen mijn vliegtuig landen.
Afgelopen week heb voor het laatst gewerkt en deze week ben ik dan dus ‘vrij’. Vrij tussen aanhalingstekens want ik moet nog wel het een en ander doen. Mijn spul pakken, het boek wat ik aan het samenvatten ben afmaken (wat een hoop werk is) en mijn laatste boodschapjes doen.
Even over mijn afgelopen dagen.... Ik ben vrijdagavond met Andrew naar een bubbling/dancehall dance contest geweest in een grote sporthal. Dit was erg leuk!! Verschillende dansgroepen traden op en haalden soms de raarste stunts uit. Grappig om te zien wat al die jongens overhadden om 5000 SRD (zo’n 1600 euro) te winnen, wat de hoofdprijs was. De winnaars van vorig jaar, die ik ook het beste vond, hebben dit jaar weer gewonnen! Zaterdag morgen ben ik naar een kerk geweest. Dit is de grootste houten kathedraal van de hele wereld!! Andrew, ik en wat stagaires hebben een rondleiding en uitleg gekregen en mochten daarna de toren beklimmen. Dit was erg leuk en ik heb mooie foto’s kunnen maken. Gister ben ik naar de grote markt geweest en nog even de stad in om wat foto’s te maken. Hier moest ik goed mee opletten, want de surinamers houden absoluut niet van foto’s. Ze zijn bang dat je ze gebruikt voor voodoo... Toch heb ik (stiekem) een foto van de grote markt kunnen maken en één meneer was zo vriendelijk dat ik zijn stentje op de foto mocht zetten. Ook heb ik van de stad nog leuke foto’s kunnen maken. A.s. zaterdag ga ik een dag met een boot mee en gaan we 2 plantages bezoeken. Dit lijkt me erg leuk!!
Zoals jullie zien vermaak ik me deze week nog wel hier..maar ik heb wel erg veel zin om weer naar huis te gaan! Ik denk dat dit mijn laatste berichtje is voordat ik weer naar huis ga. Heel erg bedankt voor alle berichtjes, mailtjes, gebeden en alle steun!!! Dit heb ik zeer gewaardeerd...
Liefs en een brasa (=knuffel),
Nicky
13 December 2005 - 16:14
J Valk:
Dag Lieve Nicky :Het was al weer even geleden dat ik je een berichtje heb gestuurd. Ik heb je site zo nu en dan even in gekeken hoe het met je gaat daar ,nog steeds lekker warm he maar wel meer regenbuien nu zei Reshma . Nou ja wij zijn dat hier in Ned wel gewend al zijn ze daar meestal wel wat harder dan hier . ik had ook eventjes een dikke plensbui meegemaakt toen ik daar ook was duurde ong een halfuurtje ,ik ben toen lekker in de stromende regen gaan zitten en heb mij kleddernat laten regenen heerlijk was dat [mooie afkoeling] daarna even weer wat droge kleren aan nou ja kleren [droge onderbr, T schirt ,kortebroek ,petje tegen de zon ,blote voeten en maar weer genieten van de felle zon .Ik las dat het laatste weekje daar is en dat je het toch leuk gehad hebt en veel meegemaakt ,ook omdat je zelf zeer ondernemend bent Geweldig hoor om dat te doen in toch een heel ander land en cultuur dan het onze wel prettig dat je je eigen taal kan spreken. Hier in Ned is alles veel gehaaster en moet je dit en dat etc en hebben we minder tijd voor elkaar en groeien veel mensen uitelkaar lijkt mij . daar heb je dat minder en komen de mensen veelal Fam zomaar onverwachts door de deur en is er ook altijd weer wat te eten of ze maken weer voor een ieder wat klaar .Hier zeggen ze nou we moeten zo weer met het eten aan de gang ,[dus met andere woorden ??? ] zeg Nicky ik hoop voor je nog fijne dagen daar ,ik zal zeker even met je bijkletsen als je weer thuis bent .heel erg bedankt voor je leuke berichten via je site .Een warm afscheid voor je vrienden daar en exstra voor Andrew waar je denk ik de laatste tijd veel leuke dingen mee hebt gedaan .Een goede vlucht terug naar Ned en behouden thuiskomst.EN een Brasa van mij Jan -
13 December 2005 - 16:29
Emmy:
Ej nicky, leuk hoor die foto's en verhalen ook al een lekker kleurtje gekregen zo te zien, meid ik wens je een hele goede terugreis en ga je vast snel weer spreken ient Fean! knuffel emmy -
13 December 2005 - 20:44
Max Van Der Laan:
Dag Nicki,
Ik vind het vooral leuk al die foto's te zien. Ik heb in 1970/71 vlak bij de kathedraal gewerkt in de kerkstraat. dat is het straatje wat als je met de rug tegen de kerki staat op uit kijkt. Aan de andere kant was een gezellig plein met barretjes.
Ik ben blij dat uiteindelijk toch alles goed is gekomen.
Ik wens je vast een hele goede thuiosreis en tot ziens!
Max van der Laan. -
14 December 2005 - 07:50
Mem:
He dochter van me!
Ik kijk er zo naar uit dat je weer thuis komt..... hoe doen andere moeders dat toch,je dochter ver weg en gewoon doorleven.....? Ik voel me maar half zo zonder jou in de buurt. Misschien was het anders geweest als het een supertijd voor je was geworden, maar voor mn gevoel leef ik half hier en half in Suriname. Heerlijk dat we straks lekker kunnen bijkletsen.
Je moet nog even laten weten of we nog meer dan een winterjas mee moeten nemen naar Schiphol. Tuut, mem -
14 December 2005 - 09:54
Rianne:
hej meis!!
oeh het is al bijna zover en dan ben je weer lekker thuis! dan begint het normale leventje weer:) Nog maar heel veel genieten dit laatste weekje!!en tot snel:D!!
Liefs Rianne -
15 December 2005 - 11:14
Aleida:
Meid wat een mnooie foto's heb je ons weer laten zien.heerlijk dat je nog zo lekker kan genieten van deze laatste week.Maar hoe moet het nu verder met Andrew??????We zullen het wel horen tzt!!!Lieve meid een goede reis terug,Gods zegen en voelbare nabijheid en van mij een brasa. Liefs Aleida -
16 December 2005 - 19:01
Bethelganger:
mooie grote huizen in de stad.gezellig winkelen lijkt mij.Wat ik wel jammer vindt dat de namen van de medewerkers van agape er niet bij stonden,maar je kunt op het laatst ook niet alles.Nou hoop ik jouw eens persoonlijk te spreken in de bethelkerk.Het lijkt me leuk om eens nader kennis met jou te maken in de dienst.ik wens jouw nog een hele fijne tijd toe,en een behouden terugreis,een fijne feestdagen voor jouw en jouw vrienden/familie,en een gelukkig en gezond nieuwjaar toegewenst.
en....een hoopvolle boodschap voor een hoopvolle liefde en vriendschap is....
LOBI PASI NO ABI FARA.
(De weg der liefde kent geen afstand)
met vriendelijke groeten en Gods zegen toegewenst,
Sisa,SIEBRIG. -
17 December 2005 - 10:44
Judith:
Hey Nicky!
Bedankt voor je mailtje,vond ik erg lief! Ik hoop dat je nog een heerlijke laatste week hebt..geniet ervan! En dan heerlijk weer terug naar Nederland, is ook fijn natuurlijk! Ik wens je een hele goede reis terug..
Hele dikke kus van Judith -
18 December 2005 - 15:12
Arjen:
Hey Nick :-D
Wat een mooie foto's allemaal zeg!!! We zijn er helemaal klaar voor dat je over twee dagen thuiskomt. Ik ben benieuwd naar je verhalen :-) Kzie je gauw weer, doeidoei!!!
Liefs Arie XXX -
18 December 2005 - 20:49
Emar Steunebrink:
Ik hoorde van mijn vader en moeder dat je woensdag weer naar huis zou gaan.
Ik wens je in ieder gaval een prettige reis, en veel geluk toe. en op eerste kerstdag komen we naar jou en je familie (dus dan komen we ook kijken naar de doopdienst van Ivo.)nog veel geluk in ieder geval
groetjes Emar Steunebrink -
18 December 2005 - 21:01
Ria Steunebrink:
Ik ben het helemaal met Emar eens. Ook de groeten van de rest van de familie
Nog even opwarmen voor de wintertijd in Nederland! Liefs -
19 December 2005 - 07:18
Christien:
Hoi Nicky,
M'n laatste email naar jou, dat zal even afkicken voor me zijn, geen zondag- of maandagberichtje meer naar Suriname.
Alles al ingepakt zeker?
Het is hier regen en wind, dus kun je je lekker even laten doorwaaien en dan ben je zoweer een Friezinnetje........ook heerlijk.
Nog een mooi woord schoot me in m'n gedachten voor jou....Zefanja 3:17. Het is in eerste plaats voor Israel bedoelt, maar Gods woorden mogen ook voor ons gelden, als we met Hem leven.
Lieve Nicky, een gezellige reis terug met een warme ontvangst op Schiphol!
En goede Kerstdagen met veel Heil en Zegen in 2006 toegewenst..........