Mijn afgelopen week…
Blijf op de hoogte en volg Nicky
20 November 2005 | Suriname, Paramaribo
Hoe gaat het in het koude Nederland? Ik zie elke dag op het NOS nieuws dat het daar met de dag kouder wordt. Hier is het nog steeds zo’n 34 graden (ooooh wat erg he :p). Ik heb het de afgelopen week best wel druk gehad. De eerste dagen ben ik aan het werk geweest bij Agape en heb ik samen met mijn collega Rachele een aantal onderzoeken onder de studenten op de universiteit gedaan. Dit was erg interessant, want de meisjes met wie we van te voren spraken kwamen behoorlijk stoer en zelfverzekerd over. Tijdens het gesprek zag je juist een stukje onzekerheid en zag je hoe kwetsbaar ze eigenlijk waren. Het onderzoek ging voornamelijk over hoe gelukkig iemand is en wat iemand gelukkig maakt. Ook een aantal vragen over waar de persoon zeker van is en waarom hij/zij dat gelooft. Aangezien Agape niet meer de hele week werk voor mij heeft, ben ik op zoek gegaan naar iets wat ik erbij kon gaan doen. Zo ben ik terecht gekomen bij ‘Weid mijn Lammeren’ (een stichting die kinderclubs/ kampen organiseert, kinderwerkjes verhuurt, trainingen voor jeugdwerkers verzorgt, boeken/dvd’s/cd’s verkoopt, een kopieercentrum heeft en bezig is een snackbar op te zetten). Hier ben ik donderdagmorgen na mijn kennismakingsgesprek direct maar aan het werk gegaan. Vrijdag heb ik daar ook de hele dag gewerkt en heb ik de administratie gedaan. Vrijdagavond heb ik eerst de meeting bij Agape met de studenten gehad en ben daarna doorgegaan naar Reshma (zij woont in Joure een straat verderop met haar vriend Jan en is nu in Suriname om te wachten op haar verblijfsvergunning) want zij werd 30 jaar. Hier is dat een bigi jari (wanneer iemand 5,10,15 etc wordt, is dat een groot feest). Nu vierde zij het niet zo uitgebreid, maar het was wel erg gezellig! De familie was erg vriendelijk en ook met de tantes heb ik gezellig een tijdje zitten kletsen. Zoals hier gebruikelijk is, krijg je taart, snacks en eten. Dit was ook erg lekker, maar aan het einde van de avond zat ik behoorlijk vol. De volgende dag (zaterdag) zijn we nog even samen de stad in geweest. Beetje shoppen en wat eten en drinken op een terrasje. Dezelfde avond ben ik met Andrew en zn zusjes naar een jeugddienst geweest. Dit was erg leuk, want er waren jongeren van allerlei verschillende gemeentes. Daarna ben ik met Andrew naar het Vat geweest, dit is een groot terras (naja voor surinaams begrip dan groot) waar je leuk kan zitten. Ook was er een brazilliaanse zangeres die optrad, dus mijn zaterdagavondje was erg leuk! De komende week zal weer aardig druk zijn alleen ben ik vrijdag vrij, want dan is Suriname 30 jaar onafhankelijk, dus groot feest! Ik zal volgende week vertellen dat verlopen is...
Liefs en een brasa,
Nicky
20 November 2005 - 16:42
Mem:
Leuk Nick, doe je vrijdag op het feest even de groeten aan minister Balkenende? Die komt ook. Ik zal even proberen of hij een gebakje mee wil nemen voor je, want dit wordt de eerste keer dat je er op mijn verjaardag niet bent. -
20 November 2005 - 17:51
Bethelgangster.:
Hallo,wat fijn dat het nog zulk mooi weer daar bij jullie is.Wat voor soort werk doe jij bij agape?dat andere wat ik las leek me erg leuk gevarieerd werk bij weid mijn lammeren.En heb jij ook al kennis gemaakt met het parelhuis?dat is voor weeskinderen met of zonder aids,daar werkt mevr Bisshop,ze komt oorspronkelijk uit de vrije baptistenkerk van Emmen.Nou ik stop maar weer,ik ga zo naar de themadienst,over de wederkomst van christus.het allerbeste,en Gods zegen toegewenst,groeten,Siebrig Walta- De Wilde. -
20 November 2005 - 17:58
Rebecca De Wilde:
hallo nicky
hoe gaat in suriname??
het daar mooi zeker??
ik ben rebecca de wilde
dochter van siebrig
en ik ben 14 jaar oud
ik heb op sereen wel gepast toen ze nog in nederland waren
toen wat ze 3 jaar oud
nou doei ik hoop dat je dit mooi vind :p:P:d -
21 November 2005 - 11:07
Tsjikkie:
heej lievert
alles okeej ?
met mij wel ik heb vandaag lekker vrij ze hadden een rapporten vergadering.
over 31 dagen kom je weer terug hahaha.
word wel tijd maar als je mijn kamer maar netjes houd.
oooh dan kun je mooi bijn mijn nws wedstrijden komen kijken in januarie ( turnen )
maar ja ik heb dubbelsalto in de ekke de haan zaal gesprongen.
op zoon harde mat en we zijn door met ons groepje met 4 toestellen naar het NK .
maar ja ik gaa zo naar mijn vriendinen hou van je en k'heb er al onzettent zin in als je terug komt doie hvj hvj
-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-
tsjikke -
21 November 2005 - 11:32
Debbie:
hey nicky, jaja maak ons maar lekker jarloers :P! Ik vind het ontzettend leuk om je weekverslagen te lezen. Je schrijft leuk! wat grappig dat zij ook uit joure komt?! Ik hoop dat je druk blijft houden en veel (leuke) mensen ontmoet! He nick ik mis je en zet hem op!
dikke kus debbie -
21 November 2005 - 14:00
Opa Zomerhuis:
leuk dat je nu druk bent Nicky bent met ook dat jeugd werk, dan gaat de tijd ok sneller.we blijven op de hoogtevan je doen en laten en blijven ook bidden. groetjes ook van oma! -
21 November 2005 - 21:17
Jan Valk:
Dag Nicky even een berichtje uit Joure .Inmiddels heb ik gelezen wat je de afgelopen tijd allemaal hebt gedaan .Jij bent een zeer actieve jonge dame die heel veel verschillende dingen onderneemd geweldig meid .En ook nog de sociale contakten onderhoud , heel erg goed en heel lief van je .Ik heb ook nog even met je moeder telefonisch gesproken en even bijgepraat hoe het allemaal is. Reschma heeft gezegd dat je bij haar was geweest en dat vond ze heel erg lief van je en ook de brief die je moeder via jou aan haar met veel bewondering en waardering heeft gelezen .Ze zei me dat ze dit heel erg lief vond en dat dat haar erg goed doet dat er aan haar gedacht word en medeleven is in haar afwachting om naar Ned te mogen komen .Jij gaat terug op 20 dec ben je mooi op tijd thuis voor de gezellige feestdagen hier Ik hoop dat Reshma ook ongeveer dan mag terug komen we moeten afwachten hoe snel ze zijn bij de IND met de papieren we zijn daar nu eenmaal afhankelijk van .Nicky ik hoop dat je de laatste weken in suriname nog fijne dingen mag beleven en dat je zoals je nu met zoveel dingen doende bent ,je lekker in je vel blijft .Maar denk ook om ontspanning he, en kom toch ook wel een beetje uitgerust en voldaan naar huis terug .Zeg voor dat je vertrekt volg ik je en mail je zeker nog wel weer eens .Dag Nicky het ga je goed .en nogmaals bedank ik je dat je bij Reshma op de verjaardag bent geweest etc .Vrg Van Jan -
22 November 2005 - 08:47
Christien:
Hoi Nicky,
Ben een beetje laat deze keer, onze computer had problemen......ik zit nu op een ouwetje te tikken.
Wat fijn, dat je op deze manier alles in Suriname kunt afsluiten.
'Weid mijn lammeren', dat is ook een titel van een boek, Else Vlug is de schrijfster; maar misschien weet je dat ook wel, erg goed.
Ja, het begint hier al te vriezen en eind deze week w.s. sneeuw. Wat een overgang zal dat voor je zijn....dikke trui aan en sjaal om, als je op Schiphol landt en genieten van ons mooi Nederlandje.
Heb je Balkenende al gezien....en het gebakje?
Geef hem een brasa, vind ie vast wel gezellig...
Nog een woord voor deze week....Klaagliederen 3:22-24.
shalom Nicky -
22 November 2005 - 12:07
Pake En Oma:
Hoi Nicky,
Badankt voor je nieuwsbrief, die we vandaag hebben gekregen.We vinden het erg leuk je belevenissen in Suriname te lezen.
Wij zijn op dit moment in Davos bij Houkje. Hier ligt een dik pak sneeuw ( voor Nederlandse begrippen althans). Het is -7 en dus lekker fris. Zaterdag gaan we voor een paar dagen naar Daniel en Coby. Woensdag haalt Houkje ons daar weer op en rijden dan door naar Nederland.
Nu we ook deze internetpagina kennen, zullen we er regelmatig even op kijken en leven we met je mee. Heel veel succes en Gods Zegen.
Groetjes van pake en oma Steunebrink -
22 November 2005 - 16:56
Aleida:
Wat een mooie gevulde week had je weer.Heerlijk om te lezen dat je genoeg om handen hebt en ook tijd hebt om op de "naja" te zitten.Pluk de dag meid!!!!!
Thuis heb ik het boek van Else Vlug :weid mijn lammeren",als je dat wilt hebben dan krijg je dat tzt van mij.Leuk om bij zo'n organisatie in de keuken te kijken,een leerzame ervaring er zo maar weer bij.Bedankt voor de nieuwsbrief en hou je taai taai. Liefs Aleida. -
24 November 2005 - 09:26
Rianne:
Hej lieverd!
Je geniet dus zeker nog wel van je laatste weken daar!lekker druk bezig met leuke dingen!
Dat zal hier wel weer even moeten wennen denk ik:P maar daar helpen wij je allemaal wel doorheen hoor;)
hej meid tot over 4? weekjes!
Kusje Rianne -
25 November 2005 - 09:57
Marjanne:
je hebt t aardig druk zo te lezen!! ik schrok laatst wel van je sms, ma toen ik het allemaal een beetje door had was is wel blij hoor!! je hebt al aardig wat dingen meegemaakt daar en veel gezien van de cultuur als ik die verhalen allemaal zo hoor!! ik vind het super stoer wat je allemaal doet daar ;) HVJ
liefs en hele dikke tuut yan.. -
26 November 2005 - 18:06
Jos En Heidi:
Hoi Nicky,..
we vroegen ons af waarom we je een tijdje niet hadden gezien maar we hoorden van Egbert en Sieneke dat je nog steeds in Suriname bent (en komen ook via hen op je site terecht). Fijn dat je je draai gevonden hebt! En wie weet lopen we elkaar toch nog eens tegen het lijf!
Veel plezier en succes!
Jos en Heidi -
27 November 2005 - 22:41
Christien:
Hoi Nicky,
Hee, toch Balkenende gezien.....geen brasa zeker!
Deze week wordt het december......en dan nog 3 weken en je vliegtuig gaat, heerlijk toch. Lekker genieten van koffie of thee met banketstaaf, kaas, drop, een nederlandse boterham......lekker thuis.
Nog even in de Surinaamse zon en dan met een lekker kleurtje thuiskomen.
Lieve Nick, een goede week toegebeden met Matth.28:20. Dat is zeker. -
28 November 2005 - 16:41
Ria Steunebrink:
Ha Nicky,
Nog een paar warme leuke,leerzame, goede en ontspannende weken toegewenst. Iedereen is hier geloof ik aan het aftellen! liefs -
28 November 2005 - 19:39
Aleida:
Een korte Nederlandse mail
Valt Nicky S.vandaag ten deel.
Wij hier maar zwoegen op gedichten
En jij maar vertellen over mooie weersberichten.
Is onze sint daar wel bekend????
Of wordt de kerstman daar gekend.
We hopen spoedig weer van je te horen lieve meid
Vier jij maar de onafhankelijkheid.
Groeten en een kus uit het Friese land
maak er nog wat van daar aan de overkant!!!!! -
26 April 2007 - 13:58
Mem:
hoe ist mei dei?? mit mem git it gut.
grutjes
mmeeeeeeeeeeeeeeeem!!!!!!!